Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ahogy én gyógyítok

2008.09.20

A kezelést megelőzően alapos felmérést,kikérdezést végzek az erre a célra készített adatlap szempontjai szerint.Ennek keretében vizsgálom a kórelőzményeket,a kórtörténetet,a genetikai összefüggéseket és a lelki hátteret.Közben megtörténik az arc és test álapotfelmérés. A kikérdezés különösen az életmóddal kapcsolatos területekre,a táplálkozási viszonyokra, a lelki háttérre és az eddig ismertté vált allergénekre terjed ki. Majd az eddigi terápiás tapasztalatokat foglaljuk össze.Ennek alapján már egy prekoncepció állítható fel a várható kezelés,gyógyításra vonatkozóan.A következő lépés a páciens  állapotának a felmérése relexlógiai és fülakupunktúrás módszerrel.Ennek alapján már pontosan megállapítható,hogy milyen szervekben mutatható ki rendellenesség,gyulladásos folyamat,Különösen sokat mondó eredményeket nyujt az allergával érintett szervek ,a tüdő,a nyálkahártyák,a béltraktus és a limfatikus (nyirok) rendszer állapota..

A felsorolt eredmények alapján készül el a gyógyítási protokoll. Ennek a keretében ha ismertek az allergének megbeszéljük azok elkerülésének,kiküszöbölésének lehetőségeit.Majd részletes életmód és dietetikai programban állapodunk meg az életkori,életmód,foglalkozási sajátosságok figyelembevételével. Megállapítjuk a teljesen,részlegesen kerülendő táplálékok és anyagok körét,a díéta mértékét.Szükség estén allergia tesztet készítek kb 100 leggyakoribb allergénre és a beteg által hozott saját környezetéből származó anyagokra.

A terápia  a fülakupunktúrás kezelés jelenti.A pontok kiválasztásánál a mérési eredmények és a páciens panaszai szerint döntök.Természetesen az allergiás pont minden esetben szerepel a repertoárban.Megmutatom a páciensnek azt a néhány akupresszúrás pontot is amelyet rendszeresen kezelnie kell.A kezelés legtöbbször kiterjed a talp kritikus pontjainak a reflexológiai kezelésére.Itt is elsősorban a limfatikus rendszer, a belsőelválasztású mirigyek és az érintett szervek zónáit szükséges kezelni.A fülakupunktúrás és reflexológiai kezelések száma a páciens állapotának a függvényében 5-10 között változhat .A vázolt beavatkozás eredménye már 8-10 nap mulva kezd érzékelhetővé vállni.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.