Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az allergia lelki háttere

2008.09.18

Az allergiás megbetegedés hátterében is legtöbbször pszichés okok húzódhatnak meg.Altatásban végzett kísérlettel bizonyították,hogy olyankor a beteg nem reagált az orrnyálka-hártyára juttatott egyébként éber állapotban élénk reakciót kiváltó virágporra.

Az allergiák fő lelki oka az,hogy az ember tudatosan,vagy tudattalanul elutasítja életének egyik,vagy másik területét,elhárítja azt amivel nem tud megbirkózni,amivel valamilyen okból nem kiván érintkezni.A gyógyítás legfőbb feladata kideríteni, megkeresni,hogy mire allergiás az ember és megtanítani tudatosan szembenézni az általa került,vagy elhárított életterülettel.

Tulajdonképpen minden allergén felfogható szimbolikusan is.Az ember tulajdonképpen nem az anyagra allergiás,hanem azzal jelképesen összefüggő  lelki területre.A virágpor mint termékenyítő anyag a szexualitással,a nemiséggel,a termékenységgel kapcsolatos.Az állati szőrallergiák az állati ösztönök alantas tulajdonságként való felfogása,az önmagunkban,vagy másokban észlelt agresszivitás elfojtásával lehetnek kapcsolatban.A tejallergia az anya-gyermek,a lisztallergia az apa-gyermek kapcsolat rendezetlen problémáira hívja fel a figyelmet.

Összefoglalva az allergia gyógyítás legfontosabb teendői a  következő pontokba sűríthetők össze:

  1. Belső tisztítás (a helyes táplálkozás,a bélrendszer és a bélflóra rendezése,böjt ,a szervezetben összegyűlt méreganyagok kivezetése).
  2. A külső tisztítás(testidegen anyagok kerülése,természetes kozmetikumok használata,természetes eredetű ruhák viselése,környezet rendezés).
  3. A lelki-szellemi okok tisztázása és feloldása.

2012.03.29.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.